16.09.2012 г.

БЕЛАН КАМЪК - КАМЪКЪТ НА ВОЙНАТА








През последните няколко години посетих толкова уникални места и станах свидетел на древни ритуали, запознах се с главозамайващи обичаи и преживях разтърсващи случки по време на странстванията си из свещените планини на България – Странджа, Сакар и Източни Родопи...

След като наблюдавах нестинарския танц в сърцето на Странджа, бях „главен герой” в няколко нелогични и необясними и до ден днешен загубвания в Източни Родопи и попаднах на странно магнитно поле в Сакар, вече вярвах, че няма какво да ме изненада по тези мистични земи...

До днес. Сега смятам, че вникнах дълбоко в Истината и открих връзката между всички тези неща...

Казват, че Беланташ е специфичен портал, енергийно – информационна решетка, която се посещава от разумни същества от Венера – едните – с ръст 4-6 метра, а другите – 9-12 метра.

Не случайно селата в непосредствена близост до мястото са с имена Мостово и Врата – все навеждащи ни на мисълта за преход.

Около Беланташ се вдига доста шум през далечната 1981 година, когато местен човек открива сребърна плочка с лика на неизвестно божество, около което има седем змии. Днес се предполага, че това е върховното божество на прототраките – Сабазий.

Мястото представлява скалисто плато, разположено на 1100 метра надморска височина, осеяно със стотици, да не кажа хиляди малки ямички, свързани с каналчета помежду си и големи ями и щерни, служели на жреците за гадаене и винено – огнени обреди.

Според легенда, разказвана от местните, дотук достигнали водите на Потопа. На халките в скалата, които стоят непокътнати и до днес, Ной привързал Ноевия ковчег.

Очевидна е голямата мистерия около Беланташ. Приживе Ванга казва така: "Беланташ ще разкрие своите тайни, когато там загинат 8 души". През 2005 год. загиват двама души, покосени от мълнии.

Казват също, че доста хора, тръгнали към върха, са били възпрепятствани от „нещо неочаквано”. И до днес е много популярна историята за бабата, която се явила незнайно откъде на група туристи, запътили се да наблюдават нощното небе на върха на платото. "Чеда, не отивайте тази вечер там, видях нещо ..., не отивайте! Станете сутринта и тогава отидете...".

Една от теориите разказва, че Беланташ е бил централно светилище на прототраките 3 – 4 хил. год. Пр. н. е., а платото е използвано за астрономическа обсерватория и център на познанието.

„...И всичко Велико там /Странджа, Сакар, Източни Родопи/ е огледално отражение на един Астрономически план, който включва знаците на Боговете на Слънцето, на звездите и на луната. Дава представа за това, че: ”Всичко, което съществува на земята, е само огледално отражение на това, което съществува на Небето. Всичко, което става на небето, се върши и на Земята.””/Кръстю Мутафчиев/

В страната ни има много загадки. Въпрос на време е да бъдат разгадани и да открием връзката между всички тях – Царичина, Бегликташ, Мишкова нива, Беланташ...

Думите са излишни. Човек трябва да преживее Беланташ. Може би именно там горе, високо сред облаците, бихме могли да си дадем отговор на Въпроса, а защо не и да открием себе си!

2 коментара:

  1. Поздравления за написаното!
    изпращам ти едно линкче (ако искаш хвърли едно око)
    http://madisoned.wordpress.com/2009/04/16/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%88-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%88/

    ОтговорИзтриване